Ugrás a fő tartalomra

Helló Július!

2018 első fele lepergett, mérföldkőhöz érkeztünk. Érdemes a mögöttünk hagyott 6 hónapot értékelni, mérlegelni, megállni és megpihenni. Tekintsük át… meddig jutottak decemberi és januári célkitűzéseink.! Mi az, ami megvalósult s mi az, ami elszállt, mint a sóhaj!? Kikkel folytatjuk tovább s kik azok, akik nem tartanak velünk!?
Erőforrásaink kitartottak-e, valamint elegendőek lesznek-e a következő 6 hónapra!? Készítsünk kisebb leltárt és az információk, melyeket megszereztük, használjuk a fontossági sorrend felállítására. Tartalékoljunk, kezdjük megtölteni a kamránkat az eddig beérett dolgokkal… legyen az siker, nyereség, tapasztalat, tudás vagy befőttek, lekvárok, termények, gyógynövények. Ügyeljünk rá, hogy addig nyújtózkodjunk, míg a takarónk ér! Vegyük figyelembe, hogy több nap, mint kolbász! Plussz… ajánlom elolvasásra La Fontaine: A tücsök és a hangya bájos tanmeséjét. Majd vonjuk le a tanulságot és tervezzünk a történet által ébresztett megérzéseinkre alapozva. Július 11. napjától a Jupiter előre indul, ezzel megkezdődik az araszolva osonás. Szerencsés forgatókönyv szerint elindul a beavatás időszaka, kedvezőtlen esetben ellenőrzés és ismétlés veszi kezdetét.
A július kíméletlenül felhívja a figyelmet arra, hogy most álmaink fizikai megvalósítása helyett a szellemi megvalósításra helyezzük a hangsúlyt. Honnan indultunk? (január) Mi is, ennek az évnek a célja? (önálló önmegvalósítás alapjai) Hova tartunk? (december, sőt… jövő tavasz, 2019, 2020) Lássunk egy példát:
valaki.. rendőrből méhész akar lenni. Neki arra kell rádöbbeni, hogy első körben nem a kaptárok és a méhcsaládok vásárlásának ütemezésével kell foglalkozzon, hanem, hogy önmagát fejlessze, építse az alapoktól kezdve. Tanulnia kell, és keresnie kell a beavatás lehetőségét a szakma rejtelmeibe. Egyszóval… iskolát kell keressen és nem kaptár hirdetéseket. Ennek elfogadása, belátása nem túl üdvözítő érzés, sőt… egyenesen frusztráló, viszont szükséges, hogy észhez térjünk.
 “Az alapok elsajátítása ismétlés útján. Csináld meg újra és újra, b*szd el, csináld meg újra. Ésszerű elvárásaid legyenek. Annak láss neki, amit úgy érzel, meg tudsz csinálni. Légy engedékeny. Légy rugalmas. Attól valaki nem lesz jobb szakács, hogy valami vacakot meglocsol szarvasgombaolajjal, vagy kalácstésztában tálalja. Attól lesz jobb valaki, hogy egyre ügyesebb és okosabb lesz.”
Anthony Bourdain
Helló  Július!

Megjegyzések