Ugrás a fő tartalomra

Újhold az Ikrekben (június 13.)


Az elmúlt napok, arról szóltak, hogy megoldó kulcsokat és alternatív utakat találjunk a teljes átalakulást sem mellőző céljaink kivitelezéséhez. Rádöbbentünk, hogy terveink igen hosszú távúak, nagy felelősséggel járnak és kemény koncentrációt igényelnek. Ezzel párhuzamosan megijedtünk: hűha, ennek fele se tréfa! Akarom én ezt? Képes vagyok én erre? Persze voltak olyan epizódok, melyeknél ezt gondoltuk: tévedni emberi dolog… mondta a sündisznó, és lemászott a drótkeféről.
Új kapcsolatokat, okító beszélgetéseket hoz az Újhold. Ezekben a napokban az információkat beépítjük a jövő terveibe, mint téglát a házba. Aki a tavasz folyamán zsenge dologba kezdett, most támogató esszenciákat kap, mint tiramisuban a kávé. Összefutsz azokkal, akik segítik, patronálják a kitűzött céljaidat és rálátást kapsz arra vonatkozólag: kikkel és mikkel foglalkozz a jövőben. Figyelmünk legyen rugalmas, legyünk nyitottak a harmatos ismeretekre és a friss, újszerű összefüggésekre. Beszélgetésekből, könyvekből, írásokból szerzett tanítás… mások megszerzett tudása, ami akkor lesz a miénk… ha azt megtapasztaljuk, továbbá gyakorlatban magunk fedezzük fel és használjuk. Kérjük, kutassuk, akarjuk a segítséget… most ezerrel érkezik. Mágnesként viselkednek a gondolataink.
Az is normális lesz ebben a pár napban, hogy két véglet között fogunk kötél táncolni… érzelem vagy értelem, szívemre vagy az eszemre hallgassak?! Nos… arra, ami hosszú távra ígér eredményt. Lassú, türelmes, szisztematikus hozzáállást igényel, valamint kicsit göröngyösebb. Mert most a „hű ha ennek fele se tréfa” érzés felismerése tudatosítja bennük, hogy hosszú út áll előttünk. Viszont azt is látjuk, hogy a maradandó, dolgokhoz Idő és Hit kell. Sőt… sokszor úgy kell haladnunk, hogy kettőt előre majd egyet hátra. Tudnunk kell, hogy fegyelmezett hozzáállással, kitartó gyakorlással rutinra tehetünk szert.
 “Az alapok elsajátítása ismétlés útján. Csináld meg újra és újra, b*szd el, csináld meg újra. Ésszerű elvárásaid legyenek. Annak láss neki, amit úgy érzel, meg tudsz csinálni. Légy engedékeny. Légy rugalmas. Attól valaki nem lesz jobb szakács, hogy valami vacakot meglocsol szarvasgombaolajjal, vagy kalácstésztában tálalja. Attól lesz jobb valaki, hogy egyre ügyesebb és okosabb lesz.”
Anthony Bourdain

Ezt hozza az Ikrek Újhold, erről fog szólni a következő 28 napos holdciklus.
Az ihletért köszönet Duende - nek

Megjegyzések

  1. Szívesen! :)
    Érezhető, legalábbis én nagyon érzem ezt a hatást...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése