Ugrás a fő tartalomra

Bak Telihold (június 28.)


A vívódás a köbön, türelmetlenség, kétségek „kellemes” egyvelege keríthet hatalmába minket a mostani Telihold idején. Visszatérő kötelezettségek, szükségszerű áldozatok, a valóságokkal való szembenézés. Továbbá, hogy keményen meg kell dolgoznunk az eredményeinkért, mert a sült galamb nem fog a szánkba repülni. Nehézkesen akarjuk tudomásul venni, de kénytelenek vagyunk szembesülni azzal, hogy mekkora út áll előttünk. Úgy érezzük… szinte lehetetlen a jövő megvalósítása.
„Gyémántot nem lehet csiszolni súrlódás nélkül, az ember sem válik tökéletessé megpróbáltatások nélkül.”
Az egyediség áldozatokkal jár, először is érzelmi áldozatokkal. Lelkileg meg kell szabadulni attól, ami nem épít, ugyanis… kakiból nem lehet várat építeni. Cefet nehéz tudatosítani, és elhinni, hogy amit most elengedünk az elengedhetetlen a jövőbeli egyéniségünkhöz.
„A nyers gyémánt kifinomult kidolgozása: csiszolás és fényezés azon eljárások, melyek során a gyémánt természetes rejtett szépségeit, tüzét, színszórását a legjobban érvényre juttatják.”
Ehhez idő kell, közben egy visszafordíthatatlan átalakulás során létrejön egy új minőség… a drágakő.
Továbbá a napokban tolatását kezdő Mars (cselekvés, megszületés, érvényesülés, kezdeményező erő), augusztus végéig ösztönöz minket a lassításra, és a szisztematikus csiszolódásra.
„Javíthatatlanul optimista vagyok, bár az élet pesszimizmusra szeretne tanítani, de nem hagyom magam.”
Vekerdy Tamás

Megjegyzések