Ugrás a fő tartalomra

Újhold a Bikában (május 15.)

Intenzív, történelmi Újhold ez a mostani. Az Újhold mindig egy új, 28 napos rövid távú ciklus kezdetét jelzi. Ugyanezen a napon jegyet váltó Uránusz viszont jóval hosszabb távú, 7 esztendős ciklust kezd el a Bikában. A Hold a föld körül kering, szimbolikájában a gondolkodásunkat, lelkivilágukat érinti és színezgeti azzal, hogy 2 és félnaponta vált jegyet, 28 nap alatt táncolja körbe a Földet. Ezzel magyarázható az a szimpla jelenség, hogy délelőtt még egy gondolattól el voltunk ájulva, délután pedig úgy érezzük, hogy ökörség… ugyanis közben a Hold, másik jegybe lépett. Az Uránusz nem ilyen kispályás… „keringője” 84 évbe telik a Nap körül és egy jegyben eltöltött 7 esztendős tánca nem mindig üdvözítő.  A mai napig a Kosban rokkendrollozott, ezzel alakítva át, bontva le személyiségünket, egónkat.
Uránuszunk, a Bölcs Udvari Bolond (meglepetések, ellentmondások, racionalitás bolygója) Bikába való átlépése során elsősorban pénzügyi, gyakorlati, és üzleti ügyekben kezdi meg újrafogalmazni, megbolygatni, átszabni, átrendezni a táncparkettet. Érintve továbbá a személyes vagyontárgyainkat és szellemi tulajdonunkat (tehetségünket). Saját erőfeszítésünk által megszerzett jövedelmünket, megtakarításainkat, erőforrásainkat, ingó vagyont, túlélési készségünket és készleteinket. Nagyban… az országok pénz ügyeit, a gazdaság gyarapodását, vagy vesztességeit. Bankokat, bankárokat. Az állam bevételeit (kincstár),
pénzügyeket, banki tranzakciókat, termékeny területeket, szántókat, tanyákat, parasztházakat.
Tehát az elmúl 7 évben személyiségünk elavult, begyepesedett alkatrészei bomlottak le önbecsülésünk, önértékelésünk mentén, melynek célja, hogy az ideális önmegvalósítás felé tereljen minket. Érintette ez legyőzendő (idejét múlt, begyepesedett) önmagunkat, magatartásunkat, viselkedésünket, álarcunkat, stílusunkat, megjelenésünket. Mindazon megnyilvánulást, amivel megcsináljuk Magunkat. Az elmúlt 7…  év „nem tetszik” történései, csapásai, csalódásai, drámái, katasztrófái, esetleg csodái… mind, mind az önfelfedezésünket szolgálták. Egyszerűen fogalmazva, akinek megjött az esze, mostantól az Új önvalójával… Új értékű emberré válhat a következő 7 év alatt (van időnk).
Parádés felismeréseink lehetnek arra vonatkozólag, hogy mi gátolt minket szellemileg (tudás hiány), érzelmileg (félelem, féltékenység, csalódottság), anyagilag… a növekedésünkben és fejlődésünkben. Átütő erővel érkeznek a hírek… kinek gondolataiban, kinek a tömegkommunikációs eszközökön keresztül. Ezek Isteni szikraként tudatosodnak, közben csapkodjuk a térdünket és felsikkantunk, hogy; heuréka.
Felvésetik még a mostani Újhold margójára… az érem másik oldalaként…! Nem kell csodálkozni azon, ha eddig túlzásba vitt dolgaink, pazarlásunk, felelőtlenségünk, elvakultságunk, rugalmatlanságunk, harácsolásunk és egyéb mértéktelen magatartásbeli nyalánkságaink, most magával rántanak minket. Mert… addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik. Továbbá ALÁZAT hiányában a csúcsról lehet a legnagyobbat puffanni (zakózni). Nézzünk körül a Világban! Egyéni szinten, társadalmilag és kollektíven egyaránt érzékelhető megújulásról van szó. Ami kicsiben, az nagyban. (Is.)
Azzal kezdtem; történelmi Újhold… vegyétek komolyan!
Meglepő és mulatságos.
Mellbe vágó és felemelő.
Sokkoló de kijózanító.
Mostanság megláthatod, milyen stratégiát kell váltanod, hogyan csatlakozhatsz a kozmikus tánchoz, miként légy a show részese.
Hogy mi módon? Valahogy így;

Megjegyzések