Ugrás a fő tartalomra

Skorpió Telihold (április 30.)


Egy röpke pillanat, de 2-3 napig érződik a hatása. 
Teliholdkor a Nap és a Hold szemben állnak egymással.
A Nap azt mondja; bármit is teszel, teljes szívvel Tedd.
A Hold azt mondja; bármit is gondolsz, teljes szívvel Dönts.
A Skorpió az mondja; bárrnennyire is fáj, engedd el. Fájdalmak révén megújulás.
A Szembenállás azt mutatja; Ellenség… Viszont… ha okos és tudatos vagy… akkor azt mutatja: Elfogadás. 
A Bikában lévő Nap, mint Reflektor megvilágítja a Skorpióban tartózkodó Holdat, ezzel a Gondolatainkat, Érzéseinket, melyek döntenek a terveink megvalósításában. A Szembenállás egy fizikailag feszült történet, de ha elfogadjuk, hogy a gondolatot a tett követi, akkor a két energia egymást segíti, kiegészíti, ezzel Hidat képez az életünk szakadékai fölött.
Bika – Skorpió tengely: 
birtoklás - elengedés
enyém - tiéd
adás – elfogadás
anyagi értékek – lelki értékek
Nagy szerkezeti megújulás, átalakulás idejét éljük… önmagunkban, családilag, közösségileg. Vonatkozik ez városunkra, megyénkre, országunkra, társadalmunkra és a Földre. 2018-as év, döntő fontosságú, ezen belül… az április. A hernyóból pillangó születik. A bebábozódás megtörtént (04.16. Újhold környékén) s mostanság mélyen, belül, elkezdődik a sejtszintű átalakulás. Áldozzuk fel a régit az újért! 
Mégpedig úgy, hogy felülvizsgáljuk, elengedjük a megszokott, berögzött, belénk tukmált gondolatokat, ideákat, hamis jövőképet és józan paraszti eszünkre hallgatva, egyedi karakterként cselekszünk. Kicsit bolondként, társadalmi normák szerint kicsit (nagyon) őrültnek tűnve, de akkor is megválva… régi önmagunktól. Mindez úgy fog végbemenni, hogy majd nyáron eszmélünk rá és ezerrel pislogunk, hogy mi is indult el áprilisban. 
Szóval… az áprilisi (Skorpió) Telihold margójára: 
A soron következő haladási irány megtalálása forradalmi, intellektuális (nemcsak az élet tárgyi, anyagi élvezeteit tartod fontosnak, hanem a lelki és szellemi értékeit is) személyiséggel, nagyvonalú diplomáciával reagálva a külvilág történéseire. Harmonikus, tudatos alkalmazkodással, ahol a CÉL (motiváció, indíték)… a szárnyalás, a magasságok és a határtalan szabadság. Önállóan, saját, meglévő, erőforrásainkra (szellemi és anyagi tőke) támaszkodva. Mindezzel megteremtve a hátteredet és a boldogságodat, mely a következő években táplál és gondoskodik, hogy otthonosan, biztonságban élj.
Lássunk pár példát;
Gyermeket szeretnél… ? Akkor miért versenyzel nap, mint nap a kollégáiddal, hogy a karriered cifrázd. Lásd el a munkád, nagyvonalúan adj lehetőséget a legeredményesebb munkatársadnak! Hagyd, hogy megvalósítsa az ötleteidet vagy a sajátjait, és szép lassan add át a stafétabotot. Ugyanis… ha gyermeket szeretnél, akkor a következő pár évben a karrieredet Anyaságnak fogják nevezni. Tudom… cefet nehéz elengedni mindazt, amit felépítettél, de…
"A világmindenség semmit sem adhat a markodba, amíg olyan dolgokat szorongatsz, amiktől meg kellene szabadulnod." (Randy Gage)
El akarsz adni egy ingatlant… ? Engedj kicsit az árból! Tudom… cefet nehéz a drága emlékektől megválni, de csak így kezdhetsz új álmaid megvalósításához.

Magyarán… az energiáidat és az erőforrásaidat ki kell vezetned a régiből, hogy átvezesd az újba. Engedd, csináld, érezd, merd, hagyd… és az eredmény nem marad el!

Megjegyzések