Ugrás a fő tartalomra

Nyilas Telihold (május 29.)

Május 15.-e körül… az „újat akarunk” a „mást keresünk” gondolatok, érzések szikráztak bennünk. Sokaknál a biztosítékot is kiverve. A május 29.-én megszülető Teliholdnál kiforr a „mit” és ez már olyan nyugalmat, békét, optimizmust eredményezhet, amit úgy élünk meg, mint életszeretet. A”hogyant” a következő időszak hozza el. Mivel megvan a cél, az álom, a terv, már csak irányba kell állnunk. Információkat gyűjtünk, kutatjuk az alternatív lehetőségeket. Belső iránytű érzékelése és a komfort zóna átugrása.
A kialakult körülmények, merőben más hozzáállást, új kezdeményezéseket, új ötleteket követelnek. A környezetünkben, önvalónkban és a világban kialakult változások radikális és erős megoldásokat kérnek tőlünk. Magyarán… kilépni a komfortzónánkból. Tudom, elcsépeltnek hangzik, mert már lassan a csapból is ez folyik.
Mi is a komfort zóna?
„Komfort (főnév): Testi jóérzés állapota, illetve azoknak a körülményeknek, tárgyaknak az összessége, amelyek lehetővé teszik a test ellazult, jóleső, fáradság nélküli helyzetét; kényelem.” Zóna (főnév): nagy terület, amely bizonyos tekintetben eltér a körülötte levő más területektől
Valahol olvastam egy igen egyszerű, ám felettébb frappáns magyarázatot a komfort zóna szemléltetésére. Valahogy így hangzott… a komfort zóna, olyan övezet, amin belül még eléred a söröd a kanapéról… anélkül, hogy fel kellene emelned a feneked. Viszont… mi van, ha kiürült a poharad, elment az aki, eddig újratöltötte. Nos, a szitkozódás, a dühkitörés, vagy egy nagy sírás után, igen is fel kell emelned a feneked a kanapáról, hogy megold ezt a reménytelennek látszó szituációt.
A minap felhívott egy kedves ismerősöm, aki rendszeresen olvassa az írásaimat és tavaly asztrológiai elemzésen is volt nálam. Már tavaly sem volt boldog a munkájában, eddigre viszont odáig fajult a helyzet, hogy egyáltalán nem találja a helyét és egyre szomorúbb emiatt. Hozzáteszem, egy karakán, erős asszonyról van szó… nem egy hisztis teremtésről.
Szóval… mondja nekem: „Az én álmom a rajzolás, de abból nem lehet megélni.” és hogy „Imádok tanítani.”
Most egy hivatalban dolgozik, egyébiránt tanári diplomája van. Nagyon drukkolok Neki, hogy a közeljövőben össze tudja fésülni az álmait és magvalósítsa önmagát… talán, rajztanárként. Mi ez, ha nem a komfort zóna átlépése.
Ha megszokottól eltérő módon csinálunk valamit, akkor az a megszokottól eltérő eredményt produkál. Ez a változás. Most ez sokkal inkább minőségi, mint mennyiségi. Ehhez új élményekre, látókör kiszélesítésére van szükség. Amennyiben újat akarunk, újat kell keresnünk. Ebben (is) segít az asztrológus… a születési képleted és az aktuális bolygóállások összeolvasásával, abszolút a személyedre vonatkozóan.

Megjegyzések